Calzini Kft.
1041 Budapest, Laborfalvi u.6.
Információ: brock@calzini.eu
Telefon:+36 30 785 7511

A HIC, A G-MAX ÉS A DEFORMÁCIÓ TESZT KÖVETELMÉNYEI

A sportpályák és játszóterek minden igénybevevő számára biztonságos környezetet kell, hogy teremtsenek, s ezt a biztonságokkal mérésekkel, adatokkal alá is kell tudni támasztani. A játékfelszínek biztonságának meghatározásához világszerte a kutató

intézetek és egyetemek szabványosított teszteket és berendezéseket fejlesztettek ki. Hitelesített eszközök tesztelik a test három elsődleges részére jutó terhelést: a fej, a test és a láb ütődését a felülethez.

HIC TESZT

A HIC egy nemzetközileg elismert vizsgálati szabvány fejsérülések mérésére. Egy 4,5 kg súlyú félgömb alakú testet ejtenek le növekvő magasságokból a Kritikus Esési Magasság meghatározásához.

GMAX TESZT

GMAX TESZT (testre gyakorolt hatás): Ez a vizsgálati módszer olyan ütési jellemzők mérését foglalja magában, melyek a testet érhetik a sport vagy játék során. Egy 9 kg-os lapos testet ejtenek le 61cmmagassából.

DEFORMÁCIÓ TESZT

DEFORMÁCIÓ TESZT (láb alatti keménység): Ez a teszt azt szimulálja, ahogyan egy felnőtt futó sportoló sarka a talajhoz ütődik. Ez méri a játék alatti talaj lágyságát vagy keménységét. A természetes gyep a viszonyítási alap.

HOGY NYUGODTAN JÁTSZHASSON ÉS SPORTOLHASSON!

A PowerBase PRO kiváló ütéselnyelő rendszer, terheléselosztó képessége által csökkenti a gerincre, térd- és bokaizületre ható erőt, ütközési energiát, melynek következtében lényegesen kevesebb a gerincen és az alsó végtagokon bekövetkező sérülés.

HIC értékek a teljes rendszeren beton fölött

23-50% a közönséges fejsérülések relatív kockázatának csökkentése a felszínen