Calzini Kft.
1041 Budapest, Laborfalvi u.6.
Információ: brock@calzini.eu
Telefon:+36 30 785 7511
HIC és GMAX teszt
Ütéscsillapítás
Vízáteresztő képesség
Energia visszaszerzés
Teljes rovar- és gyomirtás
Baktérium-és penészmentes
Függőleges deformáció
Fröccsenés, szétnyomódás
Gyúlékonyság
UV védelem
Hőmérséklet
Tartósság

MI MINDENRE GONDOLTUNK! • MINDEN TESZTJELENTÉS A RENDELKEZÉSRE ÁLL!

Az 1990-es évek első felében vezették be a műfüves sportpályák építésénél - az abban az időben
megfelelő megoldásnak bizonyuló - homok- és gumigranulátum feltöltéses módszert. Azonban napjainkban már a tervezést, a kivitelezést, a környezeti hatásokat, a biztonság és egészségvédelmi hatásokat figyelembe véve nem hagyható figyelmen kívül, hogy a fejlesztéseket követően már létezik egy a mai kornak megfelelő, minden szempontból előremutató, környezettudatos megoldás.

A gumigranulátum feltöltésű pályarendszerek kellemetlen szagúak, egészségre ártalmasak, veszélyesen forró környezetet okoznak, nem ütéselnyelők, égési sérüléseket, hólyagokat, hőkimerülést eredményezhetnek. Ez egy természetellenes anyag, instabilitást eredményez, ami pedig fáradtsághoz, ízületi stresszhez és az alsó végtag sérüléséhez vezethet. A gumigranulátum hulladék ártalmatlanításának problémája mára a világban elérte a kritikus szintet.

Mi a BrockFILL?

A BrockFILL speciálisan a mesterséges gyephez tervezett fából készült részecskék sokasága. Az Amerikai Egyesült Államokban egy déli fenyőfajból készül, amelyet folyamatosan, ciklikusan termesztenek, betakarítanak és újra telepítenek, így egy ideális és fenntartható, megújuló töltőanyaghoz jutnak.

A BrockFILL gyakorlati szempontból nem bontható le. Az átlagos részecskeméret 20.000 Lisport-ciklusután (ami 8 éves felhasználásnak felel meg) az eredeti méretének 90%-a. A BrockFILL sokkaltartósabb, mint a parafa- vagy a kókuszhéj-kitöltések, és 10 éves garanciával rendelkezik.

BrockFILL teszt

AZ USA TERMÉKBIZTONSÁGI BIZOTTSÁGA
A FA ÉS MÁS ANYAGOK HASZNÁLATÁT JAVASOLJA A GUMIGRANULÁTUM HELYETT.